Розберг покори "Монца" и се залепи за Хамилтън


Розберг покори "Монца" и се залепи за Хамилтън
Снимка: Guliver/Getty Images

722 0

Ужасяващият старт на Люис Хамилтън в състезанието за Гран при на Италия позволи на Нико Розберг да поведе от самото начало и да контролира със завидно спокойствие надпреварата, за да спечели за първи път в кариерата си на "Монца".

Германецът поведе колоната и не погледна назад, като с първия си стинт успя да изгради толкова стабилна дистанция пред преследвачите си, че нямаше нито един момент, в който да бъде притеснен от когото и да било.

Хамилтън не можа да се отлепи от полпозишъна на старта (прекалено много въртене на гумите) и още преди първия завой бе шести, но все пак успя да се пребори с двата болида на Ферари, за да завърши на второ място.

Световният шампион минимизира щетите с карането си до финала и остава на първо място в генералното класиране с 250 точки, но Розберг с втората си поредна победа след лятната почивка е вече само на 2 пункта от съотборника си в Мерцедес.

Розберг разчупи стереотипа на "Монца", защото за първи път от 6 години победата не бе спечелена от пилот, потеглил от полпозишън. След три кръга Ферари отново има пилот на подиума и това е Себастиан Фетел, който не се бе изкачвал на почетната стълбица от Баку, но донесе известно удоволствие на тифозите с третата си позиция.

Кими Райконен затвърди утешителната награда на Скудерията като "най-добрият екип от останалите" и финишира четвърти.

Даниел Рикардо с феноменално изпреварване в самия край изпълни програмата максимум на Ред Бул и се пребори с Валтери Ботас за петата позиция. Макс Ферстапен, Серхио Перес, Фелипе Маса и Нико Хюлкенберг затвориха топ 10.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички