Райконен инвестирал в бъдещето на Наср


Райконен инвестирал в бъдещето на Наср
Снимка: Getty images/Gulliver

1279 0

Бившият световен шампион във Формула 1 Кими Райконен е един от инвеститорите, помогнали на Фелипе Наср да стигне до световния шампионат, съобщава Autoclub.bg.

Бразилецът започна силно дебютния си сезон във Формула 1, но в първите два старта записа инциденти на пистата точно с Райконен. След това не дойде оплакване от страна на финландеца, а сега 22-годишният пилот на Sauber обясни, че двамата със звездата на Ferrari поддържат много добри отношения.

През 2010 Наср кара във Формула 3 за тима Double R, който е собственост на Райконен и неговия мениджър Стив Робъртсън. А сега Робъртсън е мениджър и на Наср.

„Кими е един от хората, които вложиха пари в развитието на кариерата ми, при това в много важен момент – когато семейството ми вече нямаше възможност да продължи да ме финансира”, обясни Наср пред тв канала CLA.

Наср започна сезона с пето място в Мелбърн, което означаваше, че на старта на годината успя да изпревари някои от звездите във Формула 1 като Валтери Ботас и Дениъл Рикардо, които също са сред пилотите с най-голям потенциал.

Въпреки доброто представяне на Фелипе той все още не може да се отърве от етикета „платен пилот”, тъй като основният му спонсор Banco do Brasil осигури над една четвърт от бюджета на Sauber за новия сезон във Формула 1.

„Какъв е проблемът, че на борда на колата ми стои логото и надписа на моя спонсор – попита бразилецът. – Каква е разликата с това да те спонсорира Red Bull и компанията да плаща за мястото ти във Формула 1? При мен схемата е същата, само че спонсорът е различен, а и освен това от банката държат на мен”, коментира Наср.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички