От челен сблъсък със смъртта до завръщане във Формула 1 (ВИДЕО)


От челен сблъсък със смъртта до завръщане във Формула 1 (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

3683 0

Преди 8 години един от най-талантливите пилоти във Формула 1 претърпя истински ужас. Той претърпя ужасяваща катастрофа по време на рали в Италия, която го остави със сериозни травми и го лиши от кариера в моторните спортове в продължения на години. Днес обаче стана ясно, че вече 33-годишният Роберт Кубица се завръща като пилот, и то зад волана на "Уилямс". Новината съобщи "Autosport", а официално обявление се очаква по време на Гран при на Абу Даби.

Имаше сериозна вероятност той да е пилот на Уилямс и през настоящия сезон, но завръщането му така и не се осъществи. Също така той навъртя много тестове с болида на "Рено", като показа отлични резултати и още тогава загатна, че завръщане във Формула 1 не е изключено. "Рено" обаче не му предложи договор и той се насочи към Уилямс. И там обаче той не се дореди до едно от двете пилотски места, като те бяха поверени на Ланс Строл и Сергей Сироткин. Кубица остана като тест пилот на конструктура.

Основна роля в завръщането му играе и нов спонсорски договор на Кубица в родната му Полша, като спонсорът ще налива пари и в "Уилямс". Той ще е партньор на Джордж Ръсел, като двамата ще са титулярните пилоти на отбора. Кубица е получил предложение и от Ферари, но само като тест пилот.

"Желанието ми отново да се състезавам във Формула 1 е по-голямо от какъвто и да е дългосрочен проект. Искам да бъда ясен за ъдещето си - искам да съм пилот. Няма толкова голямо значение какво ще правя в следващите 3 месеца или през следващата година, колкото това как се чувствам", каза преди няколко месеца Кубица за желанието си отново да е във Формула 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички