Официално: Мик Шумахер вече е част от отбора на Мерцедес


Официално: Мик Шумахер вече е част от отбора на Мерцедес
Снимка: Getty Images

3779 0

Ноември месец стана ясно, че Мик Шумахер ще бъде заменен в отбора на Хаас и съвместната му работа с Ферари ще стигне своя край. Договорът между двете страни беше прекратен по взаимно съгласие. Синът на легендарния за Формула 1 пилот Михаел Шумахер обаче вече официално е част от Мерцедес.

Мик Шумахер ще вземе ролята на резервен пилот през 2023 година. Така младият състезател ще работи съвместно с Люис Хамилтън и Джордж Ръсел.

От Мерцедес обявиха официално новината в акаунтите в социалните си мрежи: „Добре дошъл, Мик. Поздравете нашия резервен пилот за 2023 година“.

По-късно се появи информация и в официалния уебсайт, където се казва: „Мик ще играе важна роля в продължаващото развитие на W14. Той ще работи редовно в симулатора в Бракли през цялата година“.

Съобщава се, че новото попълнение на Мерцедес ще присъства на всички Гран при състезания, като наред с това ще изпълнява и маркетинговите си задължения.

Мик Шумахер става част от Мерцедес, след като прекара последните две години в отбора на Хаас. За това време той стартира в 43 състезания, а най-доброто му постижение е шестото място в Гран при на Австрия през настоящата година.

* Още новини за Формула 1 ще откриете в SPORTLIVE.BG!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички