Наш пилот оцеля в адска катастрофа (ВИДЕО)


Наш пилот оцеля в адска катастрофа (ВИДЕО)

1537 0

Родният пилот Росен Даскалов оцеля по чудо след свирепа катастрофа на пистата "Ред Бул Ринг". Той бе зад волана на автомобила, който сам разработи - SIN R1 GT4.

В последния завой Росен бе избутан от пистата от астънмартина на германеца Йорг Вийбан. Той закачи предпазната ограда, след което и двете коли се оказаха във въздуха.

"За съжаление, става въпрос за състезателен инцидент. Това е нашият спорт. Радостното е, че никой не е пострадал", заяви мениджърът на българския тим Владимир Илиев.

Вийбан явно доста е искал да изпревари българската кола, защото в германския шампионат е съотборник на Хенрих Щил, който кара в европейските серии заедно с Даскалов.

В един момент от състезанието родният автомобил е имал сериозната преднина от 14 секунди пред останалите.

Стартът бил взет от другия екипаж на българите, в който карат аржентинците Хосе Луис Тарелман и Маркус Силах. Съдиите обаче преценили, че има изпреварващо движение и лепнали наказание на младоците.

Росен и съперникът му били откарани в болница, но се оказало, че нямат никакви травми. Понеже инцидентът е в края на състезанието, двамата пилоти са получили класиране. Така германецът в крайна сметка е четвърти в генералното класиране и трети при професионалистите, а Росен и Щил са на едно място след него.

Победители са холандците Йеле Белен и Марсело Норен.

В първото състезание за деня Росен и съотборникът му заемат 10-о място в генералното класиране и шесто при професионалистите.

Другият български автомобил с аржентинските пилоти е шести в общото подреждане и на второ място при аматьорите.

"В началото на сезона всички ни гледаха с пренебрежение. Като застанахме на първите две позиции на старта, обаче всичко се промени. Тръгнахме по един дълъг път, но вече имаме успехи, и то срещу традиционни марки", заяви Илиев.

Той пропуснал инцидента, защото гонел полета си за София и си тръгнал по-рано от пистата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички