Хамилтън, Льоклер и Норис: Кой може да свали Макс Верстапен от трона във Формула 1 през 2024?


Хамилтън, Льоклер и Норис: Кой може да свали Макс Верстапен от трона във Формула 1 през 2024?
Снимка: Getty Images

9678 0

Макс Верстапен тотално подчини останалата решетка във Формула 1 през последните няколко години. Откакто новите правила съществуват, ако е имало шофьор, който наистина е вдигнал уменията на друго ниво, придружен от своя болид, то това е трикратният нидерландски световен шампион. Сезон 2024 вече чука на вратата, а в настоящия материал ще Ви представим 3 имена, които могат да спрат доминацията на пилота на Ред Бул.

Кой може да свали Верстапен от трона?

Люис Хамилтън

Още: Прекрасно! Михаел Шумахер отново в автомобил, гениалното лечение е факт

Последният път, когато Люис Хамилтън се бореше за титла срещу Макс Верстапен, той почти излезе като победил. Ако не беше скандалът в последната обиколка в Абу Даби, британецът щеше да бъде осемкратен световен шампион. Сезон 2022 не беше най-добрият за пилота на Мерцедес и показа ниво на демотивация. Изминалата кампания обаче показа, че Хамилтън не е загубил нищо от хитростта си и ще продължи да бъде основен съперник в правилната кола.

Люис Хамилтън с микрофон в ръка

Шарл Льоклер

Шарл Льоклер е име, което може би се откроява повече от други, защото той е последният пилот, който се изправи срещу Макс Верстапен и го победи в състезание (Австрия 2022 г.). Ферари направи значителни крачки в последните няколко състезания през 2023-а и има признаци, че колата може да бъде силна. Льоклер си изгради репутация на един от най-добрите квалификанти във F1. Последният път, когато Ферари имаше кола, способна да предизвика Ред Бул за продължителен период от време, Шарл спечели две от първите три състезания през този сезон. Ако се сдобие с конкурентоспособен болид през следващия сезон, той може да повтори успеха още веднъж.

Още: Ралф Шумахер за брат си Михаел: Успяхме да постигнем много, но все още нищо не е както преди

Шарл Льоклер и неговите слънчеви очила

Ландо Норис

Около Ландо има много оптимизъм, но има и това, което мнозина биха нарекли - скептицизъм. Пилотът показа, че с правилната кола може да бъде точно в челото на стартовата решетка. Въпросът около младия пилот на Макларън обаче е дали той може да бъде постоянен в изявите си. Талантът е налице, но за мнозина британецът се нуждае от още много работа.

Младият британски пилот Ландо Норис

Макс Верстапен отново "захапа" Люис Хамилтън и не призна новото му начинание

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички