Фетел разби хегемонията на Мерцедес на Хунгароринг


Фетел разби хегемонията на Мерцедес на Хунгароринг
Снимка: Getty images

1521 0

Себастиан Фетел спечели втората си победа за Ферари, след като завърши първи в драматичното състезание на „Хунгароринг“, десети кръг от световния шампионат във Формула 1. Четирикратният световен шампион посвети победата си на починалия преди седмица Жул Бианки.

Германецът направи великолепен старт и си осигури втора победа за сезона и общо 41-а в кариерата.

Надпреварата бе изключително драматична и мина през страхотни обрати, като имаше удари между пилотите и наказания и до последно не бе ясно кой на каква позиция ще завърши. На подиума се качиха още Даниил Квият и Даниел Рикиардо с Ред Бул.

Световният шампион Люис Хамилтън имаше много трудности след удари и наказания но успя да се добере до шестото място. Съотборникът му Нико Розберг в края бе втори, но инцидент с Даниел Рикиардо и спукана гума, го прати отново зад Люис и назад в подреждането, като приключи 10-и.

Стартът в Унгария бе повече от вълнуващ. Двете ферарита започнаха силно и се настаниха на първите две места. Фетел и Райконен бяха съответно на трето и пето място на стартовата решетка, но атакуваха умело мерцедесите на Люис и Нико, които бяха първи и втори и така оглавиха колоната.

Двукратният световен шампион Люис Хамилтън се озова на десетото място малко след началото. При един от завоите британецът излезе извън пистата, а след това се оплака, че Розберг е пресякъл траекторията му.

В 19-ата обиколка Райконен имаше проблем с предното крило на болида си. При качването на бордюра, елементът се увреди и това наложи влизане в бокса. Малко след това Серхио Перес и Пастор Малдонадо се сблъскаха, но за щастие и двамата останаха на пистата. Фернандо Алонсо пък спука задна дясна гума и в 38-ата обиколка влезе в бокса.

По средата на 43-а обиколка Нико Хюлкенберг с Форс Индия се удари челно в предпазната стена. Преди удара, предното крило на болида на германеца се откъсна, попадна под автомобила и разлетяха се отломки. Инцидентът наложи намесата на кола на сигурността.

Райконен бе изпреварен от Нико Розберг в 49-ата обиколка, а след този епизод Валтери Ботас влезе в бокса, заради проблем с гумите. В края на надпреварата Айсмен, който бе сред първите в колоната почти през цялото състезание отпадна при 56-ата обиколка.

На самия финал Даниил Квят понесе наказание от 10 секунди.

Статистиката показва, че за пръв път от 2013 г. насам пилот на Мерцедес не успя да се качи на почетната стълбичка сред победителите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички