Фетел най-бърз в дебюта си за Ферари


Фетел най-бърз в дебюта си за Ферари

1688 0

4-кратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел записа първите си обиколки като пилот на Ферари, след като немският пилот беше привлечен от "черните кончета".

Днес започнаха първите официални тестове преди сезона в кралските гонки, като на пистата "Херес" противно на очакванията бившият ас на Ред Бул даде най-добро време.

Себ записа едва 60 обиколки, тъй като имаше няколко проблема с болида си (SF15-T), като основният беше проблем с телеметрията между болида и бокса на Ферари. Въпреки това и очакванията на анализаторите Фетел записа най-бързо време, заковавайки хронометъра на 1:22.620.

Очакванията най-бързи да са от Мерцедес не се сбъднаха, като вторият пилот на немския концерн - Нико Розберг, остана с 3-о време, въпреки че записа 157 обиколки по пистата. Немският пилот беше с близо половин секунда по-бавен от Фетел,

Между двамата се намърда пилотът на Заубер Маркус Ериксон, който записа много добри обиколки и даде заявка за силно представяне през следващия сезон.

Фернандо Алонсо имаше злополучно завръщане в МакЛарън, като записа едва 6 обиколки и изостана на цели 8 секунди от Фетел заради проблеми със своя болид. Карлос Сайнц-младши изпревари своя сънародник за 5-а позиция, а 4-и остана Даниел Рикардо.

Форс Индия днес не взеха участие и ще се присъединят към кервана за вторите тестове в Барселона. Трудности изпитват и Лотус, които също пропускат днешния тест, заради липса на някои от новите части. Очаква се утре да изкарат новата си кола на пистата "Херес".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички