Фетел е подписал с Ферари


Фетел е подписал с Ферари
Снимка: Getty Images/Guliver

3051 0

Носителят на четири световни титли във Формула 1 Себастиан Фетел е подписал предварителен договор с Ферари, твърди торинският спортен всекидневник „Тутоспорт".

Спекулациите около бъдещето на германеца продължават не стихват, а последните събития в италианския отбор доказват липсата на доверие към Фернандо Алонсо. Отношенията на испанеца и „скудерията" са обтегнати заради липсата на резултати и прогрес в болидите.

Според „Тутоспорт" обаче вече има промяна в позицията и на двете страни. Във Ферари са раздразнени заради постоянните критики на испанеца и са склонни да се разделят с него преди изтичането на договора му в края на 2015 г. Доскоро политиката е била да бъде задържан на всяка цена, но сега се готвят за вариант с ранна раздяла. Това е отвело Ферари при Фетел, с когото са се разбрали да пристигне в Маранело, ако Алонсо напусне. Като естествен кандидат за испанеца се смята Макларън, който от следващата година ще има подкрепата, включително и финансова, на завръщащия се като доставчик на двигатели японски производител Хонда.

Преди дни Фетел се изказа неопределено за евентуално преминаване във Ферари. Той има договор с Ред Бул до края на следващия сезон, но обяви, че не е известно къде ще кара в бъдеще.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички