Ферари не прощава! Тримата пилоти във Формула 1, които великият отбор унищожи


Ферари не прощава! Тримата пилоти във Формула 1, които великият отбор унищожи
Снимка: Getty Images

3361 0

Безспорно Ферари е най-емблематичният отбор във Формула 1. Италианската марка е като синоним на спорта и не ѝ е нужно много убеждаване, за да привлече пилот.

Понякога обаче не всичко е "приказка" във Ферари, а в настоящия материал ще Ви представим трима бивши световни шампиони, които така и не намериха славата, пилотирайки за "черните кончета".

Себастиан Фетел (2015-2020)

Още: Край с Верстапен? Нов шанс за Хамилтън? Защо новият сезон във Формула 1 ще бъде по-интригуващ

Себастиан Фетел унищожи кариерата си във Ферари

Себастиан Фетел беше най-успешният пилот на стартовата решетка, когато се присъедини към Ферари през 2015 година. Той вече беше четирикратен световен шампион и бе смятан от мнозина за най-добрия във Формула 1.

Всичко обаче се срина за Фетел. Вътрешната политика и погрешните начини на действие означаваха, че отборът никога не би могъл да даде на германеца кола, способна да се бори за титлата. Той се състезаваше срещу Люис Хамилтън през 2017 година, но до средата на сезона, преди разликата между двамата да се увеличи значително.

Фернандо Алонсо (2010-2014)

Фернандо Алонсо унищожи кариерата си във Ферари

Фернандо Алонсо се присъедини към италианския отбор през 2010 година и това беше един от многото лоши избори в кариерата, които испанецът направи в кариерата си.

Алонсо вече беше двукратен световен шампион и беше показал способност да бъде лидер на групата, когато Михаел Шумахер се пенсионира. До 2014 година в отбора за испанеца все още нямаше надежда за титла. В резултат на това той реши да не се мъчи повече и избра преместване в тима на Макларън.

Ален Прост (1990-1991)

Ален Прост унищожи кариерата си във Ферари

Ален Прост нямаше продължителен престой във Ферари, но това може би беше едно от най-интензивните партньорства за отбора. Прост се присъедини към тима на фона на спечелената титла през 1989 г. срещу Айртон Сена. Победата беше спорна и двамата пилоти бяха враждебно настроени един към друг. 

Престоят му при "черните кончета" обаче се оказа кошмарен. Французинът на няколко пъти разкритикува болида на тима и бе уволнен от управата по средата на сезона.

Много победи, малко късмет: Топ 5 Формула 1 пилоти, които НЕ успяха да станат световни шампиони

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички