Екатерина Стратиева си осигури предсрочно титлата в ERC


Екатерина Стратиева си осигури предсрочно титлата в ERC
Снимка: Астра Рейсинг

4536 0

Екатерина Стратиева и Кармен Поенару триумфираха в Европейския рали шампионат. Трите победи и двете втори места бяха достатъчни, за да им гарантират отличието два кръга преди края на сезона.

След победата в Чехия Стратиева и Кармен Поенару се докоснаха до Ladies Trophy, но съществуваше минимална възможност те да бъдат изместени от първото място. Рали "Кипър" обаче елиминира и нея, тъй като нито един дамски екипаж не стартира в Никозия. При това положение трите победи - в Гърция, на Азорските острови и на рали "Барум", се оказаха напълно достатъчни за титлата, въпреки че до края на сезона в ERC остават два старта.

"Нямам думи да опиша колко се радвам, защото сезонът бе изключително тежък и непрестанно имахме проблеми" - заяви Стратиева, след като новината бе официално потвърдена от организаторите на шампионата.

"Важното е, че издържахме до финала, което нямаше да е възможно без помощта на Румен Янчев от "Булстрад" - на Министерството на спорта, на Олга Сандова от "Автомотор Корпорация" - на Марко Темпестини, който ни помогна много, за да започнем да се състезаваме в чужбина, и не на последно място - на семейството ми. Без тях нямаше да се справя!"

Титлата отива със сигурност при Стратиева, но това съвсем не означава, че сезонът за нея е приключил. Ако събере необходимия бюджет, тя и Кармен Поенару ще пътуват за Швейцария, където на 23 октомври стартира "Рали дю Вале".

"Беше ясно, че няма как да участваме в Кипър, но се надявахме да стартираме или в Швейцария, или на рали "Корсика", където да спечелим титлата в пряк двубой с Инеса Тушканова. Така щеше да бъде още по-сладко, но и сега съм изключително радостна.

На "Барум" имахме проблеми с автомобила и ще ни бъде много трудно да го възстановим за старта в Швейцария. Вече не сме длъжни да участваме там, но ще се опитаме."

"Надявам се, че отново всичко ще се нареди, макар и в последния момент. Искам да завършим сезона подобаващо, защото вложихме огромни усилия да стигнем дотук. Дано по този начин получа възможност да се отблагодаря и на всички, които ни помагаха през годината" - завършва Стратиева.

"Рали дю Вале" ще се проведе между 23 и 25 октомври, а финалът на сезона в ERC е на остров Корсика между 6 и 8 ноември

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички