Драматичен пол-позишън на Хамилтън под дъжда в Малайзия


Драматичен пол-позишън на Хамилтън под дъжда в Малайзия

1770 0

Люис Хамилтън отново демонстрира превъзходството на Мерцедес, след като настоящият световен шампион спечели квалификацията преди Гран при на Малайзия, което ще се проведе в неделя сутрин.

Британският пилот записа най-бърза обиколка в заключителната трета фаза на надпреварата и въпреки по-слабото представяне на неговия болид на дъжд той ще стартира първи.

Страхотно впечатление направи скоростта на Себастиан Фетел в края на квалификацията, като той остана на 0.073 секунди от победителя днес, демонстрирайки че болидът на Ферари не е далеч от този на Мерцедес, поне на мокра писта.

Трети ще стартира вторият пилот на немския концерн Нико Розберг, който беше изпреварен в края от Фетел. Той изостана на 0,465 секунди от победителя.

Фетел наруши доминацията на Мерцедес, чиито пилоти бяха записали 9 поредни класирания на 1-о и 2-о място. За Хамилтън пък това е юбилеен 40-и пол-позишън.

Големият победител в заключителните минути, с изключение на Фетел, е Даниел Рикардо, който пръв ползва гумите "интермедиа" и успя да се класира на 4-о място. Топ 5 е допълнен от Квиат.

МакЛарън отново разочароваха, като Алонсо и Бътън записаха отчайващи времена и ще стартират съответно 18-и и 17-и.  За испанския пилот това беше първа квалификация след завръщането му в екипа на МакЛарън. Той пропусна първия състезателен уикенд заради медицинска забрана.

Кими Райконен пък имаше лош късмет в края на Q2 и остана на 11-о място, което пък ще му позволи да избере най-точната стратегия за състезанието утре сутрин на пистата в Куала Лампур. 

Ето и как се подредиха пилотите за утрешното състезание:

1. Люис Хамилтън

2. Себастиан Фетел

3. Нико Розберг

4. Даниел Рикардо

5. Данийл Квият

6. Макс Верстапен

7. Фелипе Маса

8. Ромен Грожан

9. Валтери Ботас

10. Маркус Ериксон

11. Кими Райконен

12. Пастор Малдонадо

13. Нико Хюлкенберг

14. Серхио Перес

15. Карлос Сайнц

16. Фелипе Наср

17. Дженсън Бътън

18. Фернандо Алонсо

19. Роберто Мерхи

20. Уил Стивънс

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички