Драма в Мексико, четвърта световна титла за Хамилтън


Драма в Мексико, четвърта световна титла за Хамилтън
Снимка: Gulliver/GettyImages

3939 0

Люис Хамилтън с отбора на Мерцедес е новият световен шампион във Формула 1. Британецът спечели четвъртата титла в кариерата си тази вечер в Гран При на Мексико, два кръга преди финала на сезон 2017.

Днес Хамилтън остана едва девети, но двете спечелени точки се оказаха напълно достатъчни за спечелването на титлата. Фетел пробва всичко по силите си, но четвъртата позиция не бе достатъчна.

Макс Верстапен с Ред Бул спечели битката, като именно агресията му в началото доведе до срив в подреждането на претендентите. Валтери Ботас с Мерцедес остана на почти 20 секунди от победителя, а Кими Райконен с Ферари завърши на 54 секунди.

На старта стана страшно, защото Макс безкомпромисно атакува Фетел в първите завои. Германецът отстъпи, но Люис Хамилтън също опита да използва ситуацията и двамата с конкурента си се удариха леко.

Люис се оказа със спукана гума и изостана, като мина през бокса за губи, слагайки най-твърдите. Фетел обаче също мина през бокса за смяна на предно крило, като и той се върна в дъното на колоната. Така двамата претенденти бяха на последните две места.

Верстапен поведе пред Ботас, а Естебан Окон се оказа трети. Рикардо отпадна рано, още в 6-ата обиколка с проблем в двигателя, докато Фетел имаше преднина от 25 секунди пред Хамилтън, който оставаше последен.

В челото Макс дръпна с 4 секунди, а Фетел започна да си пробива път напред. Хамилтън пък настигна предпоследния Сайнц в 18-ата обиколка, но не можеше да го изпревари.

Пилотите на Форс Индия рано влязоха в бокса за смяна на гуми, като Окон се върна 5-и, а Перес 8-и. Фетел бе стигнал до 12-ото място, а Хамилтън бе задминат от Верстапен с обилка в 22-ия тур.

Люис направи втора смяна на гуми, след като стана ясно, че няма да може да изкара състезанието до края и след серия изпреварвания стигна до 9-ото място. Себастиан Фетел стана 4-и, но това не бе достатъчно да отложи триумфа на съперника си, като след края много спортстменски го поздрави още от колата.

Верстапен не бе затруднен в челото и записа втората си победа за сезона и трета в кариерата, като остави зад себе си Валтери Ботас и Кими Райконен. След Фетел се наредиха Естебан Окон, Ланс Строл, Серхио Перес, Кевин Магнусен, Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо, като всички след 4-а позиция бяха задминати с обиколка.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички