Даниел Рикардо сменя Ред Бул с конкурент в края на сезона


Даниел Рикардо сменя Ред Бул с конкурент в края на сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

1631 0

Австралиецът Даниел Рикардо ще напусне тима на Ред Бул след края на настоящия сезон във Формула 1 и ще премина в Рено. Рикардо ще замени испанеца Карлос Сайнц във френския тим.

Рикардо се представя силно през този сезон, като постигна две победи и е на пето място в класирането при пилотите. Той кара за Ред Бул от 2013-та година, като е записал седем победи и 29 подиума в този период. Австралиецът завърши на трето място в крайното класиране при пилотите през 2014-та и 2016-та година.

"Това бе едно от най-трудните решения в кариерата ми. Но реших, че е време да поема едно ново, свежо предизвикателство. Съзнавам, че има доста работа да се свърши, за да може Рено да достигне нужното ниво, за да се съревновава с най-добрите отбори. Но аз съм впечатлен от техния прогрес в последните две години", коментира Рикардо.

"Надявам се да успея да помогна на тима, както на пистата, така и извън нея", допълни той.

В Рено Рикардо ще си партнира с Нико Хюлкенберг, а Ред Бул ще трябва да търси нов партньор на младия Макс Верстапен.

"Уважаваме напълно решението на Даниел да си тръгне и му желаем всичко най-добро в бъдеще. Сега ще започнем да оценяваме многото възможности, които имаме за избор на нов партньор за Верстапен", каза директорът на Ред Бул Кристиан Хорнер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички