Бърни избухна: Мерцедес убива Формула 1


Бърни избухна: Мерцедес убива Формула 1
Снимка: Getty Images/Guliver

1421 0

Мерцедес убива Формула 1, избухна Бърни Екълстоун. Според шефа на надпреварата доминацията на тима е причина, за намаляващия интерес и финансовите притеснения на останалите отбори. През миналия сезон Люис Хамилтън и Нико Розберг спечелиха 16 от 19-те старта.

Екълстоун смята, че смяната при двигателите – от 8-цилиндрови към 6-цилиндрови турбо хибриди – стои в основата на всичко. Именно Мерцедес разработи блоковете от новото поколение, като идеята бе те да бъдат по-тихи и да харчат по-малко гориво.

„Няма да гледам как Формула 1 се самоунищожава само защото някои хора допуснаха грешка“, коментира 84-годишният Екълстоун.

„Феновете искат шум, отборите искат малки разходи... Дори състезанията бяха по-интересни преди“, допълни той.

„Обикновено можем да се реваншираме за грешките си. Ние обаче дори не се опитваме. Стоим си и чакаме Формула 1 да изчезне. Тото Волф (шефът на Мерцедес – б.р.) може да има красива епитафия на надгробния си камък: „Помогнах за убийството на Формула 1“. Естествено, той не го постигна сам, но имаше своята роля“, каза още Бърни.

„Ще се намеся и ще се опитам да убедя Международната федерация по автомобилизъм. Ако определени хора се оплачат, нека се оплакват. Гарантирам, че ще спечелим. След 50 години труд, няма да позволя на Формула 1 да се самоизяде заради чист егоизъм“, категоричен е Екълстоун.

Още със старта на сезона един от основните тимове през последните години – Ред Бул – заяви, че техният основен спонсор е готов да се оттегли, ако не настъпи изравняване на силите във Формула 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички