Bild: От Маруся са наредили на Бианки да кара твърде бързо


Bild: От Маруся са наредили на Бианки да кара твърде бързо
Снимка: Getty Images/Guliver

2910 0

Пилотът на Маруся Жул Бианки е получил нареждане да увеличи скоростта, за да се изравни с Маркус Ериксон, броени минути преди фаталната катастрофа, пише Sport Bild.

Французинът се заби в крана, който в този момент вдигаше болида на Адриан Сутил по време на Гран при на Япония, и вече 10 дни е в кома.

"Бианки не намали при жълт флаг. По радиото от Маруся му наредиха да кара бързо, за да остане пред Ериксон. Разговорът е записан", твърдят от немското издание.

От Маруся обаче опровергаха тази информация.

"Екипът ни е шокиран и ядосан от тези обвинения. Докато пилотът ни е в болница в тежко състояние, трябва да се обясняваме за разстройващи и неточни слухове около злополуката. Ясно се вижда, че Жул намаля скоростта при развяването на жълтия флаг. Това е неоспоримата действителност. Предоставили сме запис на разговорите между бокса и Жул. В момента преди злополуката той не попита никой от екипа дали да увеличи скоростта. Отборът ни се надява, след като разяснихме тези факти, да избегнем следващо отвличане на вниманието, тъй като в този момент сме концентрирани в подкрепата на Жул и семейството му", написаха от Маруся в официално съобщение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички