Трета поредна титла за Мерцедес, интрига има за второто място


Трета поредна титла за Мерцедес, интрига има за второто място

721 0

Немският тим Мерцедес за трети пореден път стана победител в надпреварата при конструкторите във Формула 1. В 17-ия етап за сезона Гран при на Япония пилотите Нико Розберг и Люис Хамилтън заеха съответно първо и трето място.

ПЪРВА ПОБЕДА ЗА РОЗБЕРГ НА СУЗУКА

За предсрочна победа бе нужно само един от двамата да финишира първи или втори. Четири кръга преди края преследвачите Ред Бул и Ферари вече нямат шансове да догонят Мерцедес, който има 593 точки. Ред Бул е с 385, а Ферари с 335.

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън е горд, че тимът му предсрочно триумфира с титлата в надпреварата при конструкторите. Британецът финишира трети в Гран при на Япония на пистата Сузука.

"Поздравявам отбора за победата, много горд съм да бъда част от този успех. В оставащите етапи ще пилотирам така, както умея и ще видим какво ще се случи.

Съотборникът му Нико Розберг, който за първи път триумфира на Сузука, също бе много щастлив от представянето на Мерцедес и своето собствено. "Страхотен уикенд! Да победя на такава легендарна писта е прекрасно".

Немецът води в генералното класиране с 313 точки, Хамилтън е втори с 33 по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички