Скорост и добро настроение на картинг пистата (ВИДЕО)


Скорост и добро настроение на картинг пистата (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com

2312 0

Картинг. Спорт, който преди няколко години нямаше да провокира особени чувства у човек, но в днешно време се превръща с бясно темпо в един от най-масовите и достъпни до обикновения човек спортове. Картингът представлява най-добрият начин да се докоснете до най-големите имена в света на моторните спортове, като част от най-великите шампиони във Формула 1 са започнали своя път към върха именно от малките едноместни (или двуместни) болиди, в които 60-70 км/ч (а и повече) вдигат адреналина до неузнаваемост дори на най-спокойните шофьори.

И, ако до преди години щеше да е много трудно да се докоснете до този спорт, стартирал куп шампионски кариери, то в днешно време това е един от най-лесните начини да се почувствате като Фетел, Хамилтън и Шумахер, благодарение на усилията на всички хора, стоящи зад проекта "София Картинг Ринг".

Най-модерната и голяма закрита картинг писта в България позволява да изживеете бензиновите си мечти в контролирана среда, която едновременно ви дава шанс да дадете газ до ламарина, но и гарантира вашата безопасност. Картингът е една от най-превъзходните идеи за свободното ви време, независимо дали искате да смачкате колеги и приятели в зрелищен сблъсък с квалификация и състезание, да покажете на децата си един от най-безопасните и приятни моторни спортове или просто да се насладите на разнообразието от завои и прави на трасето на "София Картинг Ринг".

Каква обаче е тайната зад скоростните завои на пистата? Защо картингът се превърна в толкова популярно забавление сред хората и вече може да се говори спокойно за "масов спорт"? Защо хората предпочитат "София Картинг Ринг" за тиймбилдинг, купони за рожден ден и дори ергенски партита? И най вече - как така спирачката може да е най-верният другар на скоростта? За всичко това и как картингът се превърна в задължително изживяване си поговорихме с Николай Върбицалиев - бившият състезател във Формула "BMW" и настоящ управител на мащабната закрита писта в "София Ринг Мол".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички