Шумахер е напуснал парижката болница, появи се нова надежда за него


Шумахер е напуснал парижката болница, появи се нова надежда за него

2626 0

Легендарният пилот във Формула 1 Михаел Шумахер е напуснал парижката болница, където му бе приложена иновативна терпаия със стволови клетки. Новината обяви журналистът на "Le Parisien" Ронан Фулгоас пред bTV. Той обясни, че пристигането на германеца при известния сърдечен хирург Филип Менаше е било секретно, посредством хеликоптер. "Според непотвърдени информации, Шумахер вече е заминал. Откаран е или в сряда вечерта или в четвъртък", обяви журналистът.

Фулгоас коментира и новината, според която Шумахер е в съзнание: "Много е трудно да се прецени. Първоначално става въпрос за дочут разговор между медицински лица от болницата, разговор в коридора. Там се оказа един мой колега от редакцията. Аз лично не съм го чул. Трудно е да се прецени достоверността. А и какво значи някой да е в съзнание? Да са му отворени очите? Или пък да е способен на минимално общуване? Наистина е трудно да се прецени. А и това е слух".

"Дали тази терапия за регенериране на нервната система на мозъка работи? Няма как да знаем, за съжаление. Може би ще знаем повече през следващите седмици и месеци. Но знаем нещо сигурно - това е третото пребиваване на Шумахер тук при професор Менаше. Това значи, че става въпрос за процес на терапия с конкретни цели. И може би с надежда за частично възстановяване. А може би и по-съществено", каза още той. А каква диагноза постави на бившия пилот известна невроложка вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бизнес и спорт


Безграничното въздействие на Барселона над Каталуния

Консултантската компания PricewaterhouseCoopers публикува доклад за въздействието на футболен клуб Барселона...

Реклама
Реклама