Загуби ли Джошуа нарочно? Конспирациите, които сочат, че мачът е уреден


Загуби ли Джошуа нарочно? Конспирациите, които сочат, че мачът е уреден
Снимка: Guliver/GettyImages

28908 0

Победата на Анди Руис срещу вече бившия световен шампион Антъни Джошуа е едно от най-сензационните събития в спорта през тази година. Това е най-изненадващата победа в тежка категория от тази на Хасим Рахман срещу супершампиона Ленъкс Люис от преди 18 години.

Поради тази причина, напълно логично, се появиха и редица конспирации за загубата на AJ, включително и, че срещата е била уговорена. В социалните мрежи дори бяха извадени и не малко факти, които се използват като доказателства за твърденията.

На първо място се припомня, че единствено Руис се съгласи в последния момент да се изправи срещу британеца, след като Джарел Милър бе хванат с допинг и наказан. Това се случи само 6 седмици преди двубоя. Като допълнение се посочва и клаузата между двамата боксьори за незабавен реванш. Това дава шанс на Джошуа, дори и да загуби, веднага да нов двубой, за да си върне световните титли. И то във Великобритания, където се чувства в свои води.

На второ място се разглежда държанието на бившия световен шампион, както на ринга, така и след двубоя. Джошуа не слушаше особено своя треньор по време на срещата и почти не използваше дясната си ръка, която е неговата силна. След загубата пък британецът се държа доста приятелски към Ортис, като на много от снимките дори позира усмихнат. Тук, все пак, трябва да се отбележи, че Джошуа е сочен като един от големите джентълмени в спорта. Много рядко си позволява да показва неуважение спрямо своя противник, но след подобна загуба всяко едно действие може да се окаже "подозрително" за любителите на конспирациите.

И не на последно място е изброен факторът - пари. Стрийминг платформата DAZN печели най-много пари от мексиканския пазар. Там за всеки мач плащат по 19 долара. Неслучайно Канело Алварес подписа най-скъпия договор в историята на бокса. Сега и представителят на Мексико в тежка категория Анди Руис е притежател на четири от петте пояса в тежка категория, а предстои и нова битка с Джошуа, която ще генерира още печалби.

А какво сподели Джошуа на един от своите треньори малко преди да загуби срещата - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички