Усик вече мисли за шампионския пояс на Тайсън Фюри (ВИДЕО)


Усик вече мисли за шампионския пояс на Тайсън Фюри (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2853 0

Новият световен шампион в тежка категория Олександър Усик вече мисли за това да се превърне в абсолютен шампион в дивизията. В събота вечер украинецът детронира Антъни Джошуа и му отне шампионските пояси на WBA, WBO и IBF, както и този на IBO, който е с по-маловажен статут. Усик обаче не мисли да спира до тук.

В тежка категория остава само един шампионски пояс, който не е притежание на Усик. Става въпрос за пояса на Световния боксов съвет (WBC), който понастоящем се намира в британеца Тайсън Фюри. Именно заради това Джошуа толкова силно желаеше мач с него, защото можеше да се превърне в абсолютен шампион в тежка категория, притежавайки всички възможни пояси.

Сега обаче това може да стори новият шампион Усик, който заяви пред медиите, че не смята да чака 2-3 години за такъв мач. Украинецът по всяка вероятност ще трябва да даде реванш на Джошуа, а едва след това да търси мач за последния пояс в дивизията. В същото време и Тайсън Фюри ще трябва да защити пояса на WBC, тъй като на 9 октомври се качва на ринга за мач №3 срещу Дионтей Уайлдър.

"Не искам да чакам 2-3 години, за да стана абсолютен световен шампион. Това е изключително много. Сега аз притежавам 4 шампионски пояса: 3 основни - WBA, WBO и IBF, и четвърти - IBO. Но той не се явява основен. Има 4 пояса", започна Усик.

"Четвъртият основен пояс към този момент се намира в Тайсън Фюри. На него му предстои съвсем наскоро бой срещу Дионтей Уайлдър. А на нас с Антъни Джошуа ни предстоя мач-реванш.

Разговори за обединението на тези пояси може да се проведат, след като Тайсън Фюри се срещне с Дионтей Уайлдър и определят шампиона, и след нашия реванш с Антъни.

Естествено, много ми се иска да проведа обединителен двубой, защото ако не се лъжа в тежка категория, ако не се лъжа, такъв не е се провеждал от 30 години“, разясни Усик.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички