Три рунда стигнаха на Тервел Пулев да се развихри жестоко в САЩ


Три рунда стигнаха на Тервел Пулев да се развихри жестоко в САЩ
Снимка: Ilian Telkedzhiev LAP.bg

55045 0

Победоносно завръщане за Тервел Пулев на ринга! В рамките три рунда българският боксьор наложи волята си над Джоел Шоджгрийн, нанесе нокдаун и след края на третия рунд американецът се предаде, като не излезе за 4-тата част. 

Най-добрият български представител в полутежка категория се завърна на ринга за пръв път след загубата от Сергей Ковальов през май 2022. 

В "Хангара" в Коста Меса Пулев не остави никакви съмнения за по-голямата си класа, като след пасивна първа част той наложи волята си в следващите два рунда, а комбинацията ляв-десен прав се оказа прекалено тежка за Шоугрийн (както наричат боксьора отвъд Океана). 

Тервел Пулев благодари на цяла България, но има съмнения за пукнато ребро

Преглед, продължил над 2 часа, установил диагнозата на Тервел след победата

Тервел Пулев се завърна с нокаут на ринга след година пауза

В края на третия рунд Пулев нанесе първия си нокдаун в мача, а в заключителните акорди на частта беше натикал опонента си във важетата. Гонгът спаси Шоугрийн от нов нокдаун, но след гонга за старт на рунд №4 американецът отказа да се изправи - технически нокаут и победа за Тервел Пулев. 

Това беше победа №17 за българина на професионалния ринг, като 40-годишният боксьор е постигнал 14 от тях с нокаут или технически нокаут. 

Развой на двубоя на Тервел Пулев 

РУНД №1

Първата минута беше сравнително опознавателна, като пръв Тервел тръгна в атака с кроше, което не сполучи, а контрата с ляв прав на Шоугрийн беше сполучлив. 1:45 преди края Тервел отнесе и забележка за нелегален удар. Факт обаче е, че американецът за трети път наклони глава напред при атака на българския боксьор, без съдията да се намеси - изравнени начални 3 минути. 

РУНД №2 

Пулев стартира с удари в тялото, които не доведоха до нищо сериозно. Към края на рунда обаче Пулев притисна опонента си, вкара няколко точни удара, но след ляво кроше не успя да нанесе и десен прав, с който да прати съперника си на пода. Няколко секунди преди това с ляво кроше Пулев прати Шоугрийн в другата част на ринга, но с клин американецът се предпази и се "спаси" в този рунд - категорично предимство за родния представител. 

РУНД №3 

Частта беше открита от ново залягане на Шоугрийн - прийом, който за пореден път беше отчетен и от съдията. Тервел продължи със силните атаки и вкара няколко прави удари в главата на Джоел. Българинът пробва няколко атаки тяло-глава, като в последната минута вкара тежък десен в лицето на Шоджгрийн. 35 секунди преди края го прати и в първи нокдаун след ляв-десен прав. Финалните секунди отново преминаха през силни удари на Пулев, но гонгът спаси неговия опонент. 

Интересен факт е, че гонгът прозвъня няколко секунди по-рано, отколкото трябваше, но това нямаше значение - опонентът му отказа да се появи на ринга за 4-тия рунд и съдията присъди технически нокаут за Пулев! 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Бойната гала започва в 5:00 часа и включва 7 битки. Четири от тях са боксови - три по ММА. Тази на Тервел е пета по програма.

По-рано премина и официалният кантар преди битките, като българинът се оказа с почти 5 килограма по-тежък от съперника си. Столичанинът тежи 91,263 кг, а Шоджгрийн - 86,455 кг.

Тервел е в отлична форма, тренира от началото на месеца в Щатите, а плътно до него беше брат му Кубрат. Той ще бъде в ъгъла на Тервел и тази сутрин.

Родният боксьор не е излизал на ринга в официален мач от май 2022 г. Тогава, отново в САЩ, той се боксира с руснака Сергей Ковальов, но загуби след съдийско решение. Това бе първа загуба в професионалната кариера на по-малкия брат Пулев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички