Тайсън Фюри застана с лицето си и обяви: Мач с Усик ЩЕ има, датата е...


Тайсън Фюри застана с лицето си и обяви: Мач с Усик ЩЕ има, датата е...
Снимка: GettyImages

5689 0

Тайсън Фюри изигра един от най-слабите си сблъсъци, след като се отърва срещу Франсис Нгану с победа по точки. Британецът беше обявен за победите със спорно (за някои) решение, след като и самите съдии бяха разединени в мнението си и присъдиха триумф с 2:1 в полза на Циганския крал. 

След това представяне, мнозина очакват Олександър Усик лесно да се справи със съпротивата на Фюри. Докато при Тайсън има виден регрес, то Усик е изключително убедителен в последните си три двубоя и се чувства готов да се опълчи на единствения от голямата тройка в тежка категория, който няма поражение. 

И Фюри обеща, че няма да се крие, а ще излезе на ринга срещу Усик, за да стане абсолютен световен шампион (статията продължава надолу). 

Фюри срещу Усик за безспорен шампион в тежка категория ЩЕ ИМА

Фюри обяви: Ще направим най-великия мач в историята 

В интервю за "Boxing King Media" шампионът на WBC обяви, че има договор между двете страни и мач за абсолютен шампион (бел. ред. - носител на 4-те основни колана) ще има. 

"Подгответе се добре, защото ще организираме и направим най-великия боксов мач на нашето поколение. Боят на годината. Боят за безспорен световен шампион", обяви Фюри, но датата няма да е тази, която очаквахме. 

Фюри няма да се бие по Коледа?

В средата на интервюто си той заяви, че за него няма значение кога ще се бие, но иска да си почине след боя с Нгану и ще остави на своите мениджъри да се занимават с дати. 

С финалното си обръщение обаче ясно показа, че няма намерение да се бие повече през годината. 

По всичко изглежда, че Фюри не иска да се бие по Коледа

"Ще се видим по някое време през следващата година. Весели празници, Весела Коледа и до скоро". Дали това е част от психологическата игра преди обединяващия мач - тепърва ще разберем. 

Смяна в тона на Фюри 

Само преди няколко дни, цитиран от "Скай Спортс", Фюри заяви, че Усик "няма къде да бяга", защото договорът е подписан и мачът е планиран за декември. Сега обаче екипът му по всякакъв начин се опитва да премести датата, защото в противен случай Фюри няма да може да проведе пълноценна подготовка. 

До планираната дата - 23-ти декември, има по-малко от два месеца. Изглежда обаче всичко зависи от Усик, защото самият той след Фюри - Нгану заяви категорично, че договорът е подписан и мачът трябва да е през декември. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички