Странно съдийско решение: Ангел Димитров загуби финала - спечели сребро от Световното по бокс


Странно съдийско решение: Ангел Димитров загуби финала - спечели сребро от Световното по бокс
Снимка: Официална фейсбук страница на БФБокс

1809 0

На Световното първенство по бокс за юноши и девойки в Ереван (Армения) Ангел Димитров загуби големия мач за световната титла. 16-годишният българин загуби от Тигран Овсепян, който бе представител на домакините.

Така Димитров прибавя ново отличие, след като е и бронзов медалист от Европейското първенство в Плоещ (Румъния). У него обаче ще остане горчивина от несправедливия резултат, който получи в категория до 50 килограма.

Въпреки че двамата бяха равностойни, българинът загуби с 0:5 гласа. Димитров несъмнено бе по-добър в първия рунд и взе превес, справяйки се с обратния гард на опонента. Във втората част инициативата бе за арменеца, който бе по-добрият.

В третата, която бе и решаващата, Ангел успя да нанесе няколко много тежки удари в опонента, но съдията на ринга не отброи нокдаун, какъвто можеше да даде на Овсепян. В крайна сметка решението остава за съдиите, които обявиха арменеца за световен шампион.

Така България има двама медалисти от Световното, тъй като Янко Илиев спечели бронз в категория до 52 килограма. Петър Лесов и Стойка Кръстева ръководиха отбора на Световното.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички