След 22 професионални мача - с какво се различава Джошуа от Тайсън, Кличко и Люис?


След 22 професионални мача - с какво се различава Джошуа от Тайсън, Кличко и Люис?
Снимка: Getty Images/Guliver

3320 0

Световният шампион Антъни Джошуа продължи своята серия без загуба и покачи броя на победите си на 22. Последната победа на британеца дойде през уикенда, побеждавайки 39-годишния руснак Александър Поветкин. Джошуа се превърна в абсолютен хегемон на боксовия ринг, а критиците трудно могат да посочат боксьор, който да спре британеца.

Интересна статистика, публикувана в социалната мрежа Туитър, сравни настоящия световен шампион с други трима велики боксьори - Майк Тайсън, Ленъкс Люис и Владимир Кличко. Статистиката показва къде са се намирали всеки един от отделните боксьори след изиграни 22 мача в професионалния бокс.

Оказва се, че след 22 професионални мача Тайсън, Люис и Кличко са се намирали в позиция на преследвачи на световната титла, докато Джошуа успява да защити световната си титла за шести път - статистика, която се оказва стряскаща спрямо имената, които се противопоставят на британския боксьор.

Само 22 мача на ринга, а Джошуа вече може да бъде считан за легенда в спорта. Той е боксьора, който доминира и всеки иска да се изправи срещу него. Уайлдър, Фюри, Уайт, Пулев - всички те искат да получат шанс срещу непобедимия британец, за да се опитат да прекъснат серията му.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички