Саул Алварес: Плант искаше да продължи боя, казах му да не се срамува да спре


Саул Алварес: Плант искаше да продължи боя, казах му да не се срамува да спре
Снимка: Getty Images

1291 0

Мексиканският боксьор Саул "Канело" Алварес изрази радостта си от победата над Кейлъб Плант тази нощ и от факта, че влиза в елитен клуб сред боксьорите в световен мащаб. Той също така разкри, че е посъветвал опонента си да спре да се бие, въпреки че американецът е искал да продължи след двата нокдауна в 11-я рунд.

Не беше лесно да стигна до този момент. С моя екип наистина стигнахме далеч. Тази титла е за всички, особено за Мексико. Направихме го тази вечер. Ние сме само шестима. Това ме държи щастлив и мотивиран да бъда един от шестимата абсолютни боксьори в света", коментира Алварес след двубоя.

Той искаше да продължи. Казах му, че няма нищо срамно. Разбира се, че аз бях по-добрият и си свърших работата“, допълни боецът относно 29-годишния си опонент.

Алварес нокаутира Плант в 11-ия рунд, за да стане първият абсолютен световен шампион в супер-средна категория, обединявайки всички четири големи колана за по-малко от година. 31-годишният боксьор прибави пояса на IBF към тези на WBC, WBA и WBO и стана едва шестия боксьор, който притежава четири титли от една категория по едно и също време. Преди него това сториха Олександър Усик (полутежка), Бърнард Хопкинс (средна), Джърмейн Тейлър (средна), Терънс Кроуфорд (супер-лека) и Джош Тейлър (супер-лека).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички