Саудитска Арабия се готви да приеме още едно голямо спортно събитие, този път боксово


Саудитска Арабия се готви да приеме още едно голямо спортно събитие, този път боксово
Снимка: GettyImages

834 0

Има голяма вероятност Саудитска Арабия да приеме още едно голямо спортно събитие. Това ще е двубоят между Тайсън Фюри и Олександър Усик, който ще излъчи новия световен шампион в тежка категория в професионалния бокс. Очаква се сблъсъкът да е на 29 април.

Условието е от  щаба на Фюри да се разберат със саудитците. "Усик вече се разбра с домакините от Саудитска Арабия, сега е ред на Фюри. В противен случай битката може да се състои на "Уембли", написа журналистът от ESPN Майк Копинджър в Twitter.

Фюри отправи предизвикателство към Усик, шампион във версиите Световна боксова асоциация (WBA), Международна боксова федерация (IBF), Световна боксова организация (WBO) и Международна боксова организация (IBO), след като защити титла си на Световния боксов съвет (WBC) след победа в десетия рунд срещу сънародника си Дерек Чисора на 3 декември в Лондон.

Усик спечели за последно срещу Антъни Джошуа със съдийско решение на 20 август миналата година в Саудитска Арабия. Тайсън Фюри има 33 победи и едно равенство на професионалния ринг, а Олександър Усик - 20 победи от 20 мача, като 13 от тях са с нокаут. А кое е "страшилището", което Фюри иска да избегне - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички