Решено: Дионтей Уайлдър обяви дали ще продължи професионалната си боксова кариера


Решено: Дионтей Уайлдър обяви дали ще продължи професионалната си боксова кариера
Снимка: GettyImages

2125 0

Бившият световен шампион в тежка категория Дионтей Уайлдър е решил, че няма да спира с бокса и продължава кариерата си на професионалния ринг. Американецът загуби последните си две срещи от Тайсън Фюри през февруари 2020 и октомври 2021 година, но това са едва двете му загуби в кариерата. Той има изумителните 42 победи (41 с нокаут), 2 загуби и 1 равенство, което отново е срещу Фюри.

През последните 7 месеца 36-годишният Уайлдър, смятан за боксьора с най-силен удар в момента, изчезна от публичното пространство и привържениците на бокса можеха само да предполагат дали ще продължи да се бие. Съмненията приключиха на събитие в родния му град Тускалуса в Алабама, където бе открита негова статия, а той обяви, че не мисли за отказване. 

"В този момент се намирам в средата на пътуването си. Аз съм благословен. Не съм се отказал, а минаха десет, двайсет години. Хората вече ми носят цветя, но точно сега не мога да спра. Трябва да продължа своето пътешествие. Обичам ви, хора", заяви емоционално Уайлдър.

През 2015 година 202-сантиметровият състезател спечели пояса на Световния боксов съвет (WBC) с победа по точки над Бърман Стивърн. Последваха седем успешни защити на трофея, преди да се изправи за пръв път срещу Фюри в края на 2018 година. Мачът в Лос Анджелис завърши с равенство, след което Уайлдър победи Домини Бризийл и Луис Ортис. Именно тогава последваха и двете последователни загуби от Циганския крал.

Американецът, познат с прозвището си Бронзовия бомбардировач, може отново да се окаже претендент за световната титла, ако Фюри изпълни заканата си и се откаже от бокса.

Ето какво каза Майк Тайсън на сънародника си!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички