Ото Валин издържа 12 рунда, но Тайсън Фюри остава непобеден на професионалния ринг (ВИДЕО)


Ото Валин издържа 12 рунда, но Тайсън Фюри остава непобеден на професионалния ринг (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

16535 0

Звездата в тежката категория на мъжкия бокс Тайсън Фюри записа нова победа в кариерата си. Циганския крал победи Ото Валин в мач в Лас Вегас и по този начин продължава да бъде непобеден на професионалния ринг - 29 победи (20 с нокаут) и 1 равенство. От своя страна днешният му съперник за първи път си тръгна като губещ - 21 победи (13 с нокаут), 1 загуба, 1 равенство.

Типично в свой стил Фюри вдигна зала "T-Mobile" в Лас Вегас с излизането си на ринга. Той се появи на специална платформа, облечен в типичен мексикански стил - с пончо и голяма шапка на главата си. Очаквано "екипът" му бе с цветовете на мексиканския флаг, а Фюри бе придружен и от музика на живо.

Изненадващо за всички в залата, срещата продължи 12 рунда и бе необичайно трудна за Фюри. И двамата бяха предпазливи от началото, но шведският боксьор бързо показа, че няма намерение да играе защитно цял мач и да чака своя миг. Още в първия рунд той пусна няколко крошета в тялото и главата на съперника. Във втория рунд нещата се повториха, а Циганския крал продължаваше да изчаква и не атакува.

В третия рунд Валин вече показа, че срещата започва да се развива според неговите планове. С ляво кроше той отвори аркада на съперника и продължи да нанася удари, но вече и Фюри се включи с тежките си прави.

Постепенно нивото бе вдигнато и от двамата и след шестия рунд започна сериозна размяна на удари. Надмощието на Фюри стана гигантско от седмия рунд, когато той два пъти прати съперника си във въжетата след мощни комбинации от удари. В деветия рунд гонгът спаси Валин, който бе попаднал в поредната атака на бившия световен шампион в тежка категория. В рунд №11 отново шведът отнесе куп удари, но намери начин да се задържи на крака, като същото стори и в последния рунд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички