От IBF със сериозен удар срещу Кубрат Пулев


От IBF със сериозен удар срещу Кубрат Пулев
Снимка: БГНЕС

11107 0

Шефът на боксовата организация IBF Дарил Пийпълс "удари" тежко по българския боксьор Кубрат Пулев и амбициите му да се боксира за титлата при най-тежките, пише "Тема Спорт". Основен приоритет според Пийпълс е да бъде излъчен абсолютен шампион. На първо място по важност е мачът-реванш между Анди Руис-младши и Антъни Джошуа, а след това ще се уреди мач и с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър за началото на 2020 година.

"Обсъдихме ситуацията с шефа на WBO Пако Валкарсел. Когато един боксьор държи повече от една титли, има поредица от претенденти. Трябва да проучим ситуацията и да видим кой е следващият в ротацията. Изглежда, че в момента това е претендентът на WBO, а не нашият (б.р. Кобрата). Имаме правило, че в случай на реванш, Бордът може да отнеме титлата, но не мисля, че сега е подходящ момент за това. Всички световни организации - IBF, WBO, WBA и WBC, са съгласни, че е хубаво да има абсолютен шампион и ще направим всичко възможно това да стане, докато не нарушаваме правата си", коментира ситуацията Пийпълс.

От щаба на Кобрата се надяват Руис-младши да избере да се боксира първо със софиянеца, но шансът за това е минимален. В момента най-реален изглежда мач на Пулев с непобедения Тайсън Фюри, но предстоят преговори. Във вчерашния ден пък се появи любопитна новина, че българинът и Краля на циганите може да се боксират за титлата на IBF. Повече по темата четете в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички