Олександър Усик постави ниска оценка на представянето си срещу Чисора


Олександър Усик постави ниска оценка на представянето си срещу Чисора
Снимка: Getty Images/Gulliver

3162 0

Новият интерконтинентален шампион в тежка категория Олександър Усик подходи изключително критично към победата си над Дерек Чисора във втория си мач в тази дивизия на професионалния бокс. Украинецът, който беше абсолютен шампион в по-ниската дивизия, спечели с единодушно съдийско решение в двубой, в който неговите скорост и техника му донесоха триумфа над Чисора. 

Бившият шампион на 4 федерации сподели, че е доволен от начина, по който е провел двубоя, и че е очаквал още по-голяма съпротива от британския си опонент. 

"Мисля, че се бих добре. Това беше един истински тест за мен. Чисора е голям и много здрав мъж, труден за побеждаване. Беше красив бокс. Очаквах такъв двубой, дори по-труден срещу него. Дали мога да съм ефективен при тежките? Не мога да отговоря на този въпрос, не знам. Феновете могат да отговорят на такива въпроси и други експерти. Що се отнася до оценката, която си поставям, тя е 3 - 3 от 10", категоричен беше Усик. 

Той коментира, че ще продължи да се подготвя за предизвикателствата на бокса в тежка категория и обяви, че има само една цел - да прибере всички колани в дивизията. 

"Сега искам да се прибера у дома, при семейството и в моята боксова зала. Не съм се бил повече от година и това ми липсваше, сега ще продължа да се подготвям. Моята цел остава една - абсолютен световен шампион. Не просто шампион, а абсолютен такъв", каза още Усик относно какви цели си поставя за следващата година. 

Как се разви двубоя в зала "Уембли" в Лондон може да четете в статията "Със скорост и техника Усик отказа Чисора".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички