Нечувано! Зауерланд оставя Пулев да се готви в България и да плаща на треньора си


Нечувано! Зауерланд оставя Пулев да се готви в България и да плаща на треньора си
Снимка: БГНЕС

5219 0

Очакваната драма с промоутърската агенция "Зауерланд" е на път взриви боксовия свят. Германците се оказва, че са пред фалит и могат да преустановят съществуването си още през 2018 година, а за да не го направят, се опитват да принудят своите боксьори да се готвят на собствени разноски и да плащат сами на своите треньори. 

След като години наред агенцията правеше грешка след грешка, включително и с кариерата на Кубрат Пулев, мълвата е, че "Зауерланд" ще остане без зала, в която да се готвят боксьорите за своите мачове. Това става само няколко месеца, след като германските агенти изпуснаха тлъстия чек за двубоя на Кобрата срещу Антъни Джошуа - мач, който организираха набързо, без да се съобразят с подготовката на българина. Логично, заради краткото време за подготовка, Пулев се контузи, а двубоят така и не се състоя. 

Бившият претендент за световната титла на IBF дори заяви, че може и да не поднови споразумението си със "Зауерланд", а в момента германците всячески се опитват да намалят разходите си. Те преместиха офисите си от Берлин в Хамбург, а сега са готови да се откажат от прочутата боксова зала "Макс Шмелинг", където се готвят всичките представители на агенцията.

"Договорът за наем е до 30-и юни и имаме клауза да го продължим. Не сме взели решение до момента и проверяваме и други места", лаконичен беше по темата Фредерик Нес. Треньорът на Кубрат Пулев - Ули Вагнер, обаче разкри истинската причина зад пробемите на "Зауерланд".

Под ръководството на Вилфрид Зауерланд имахме големи успехи, работата ни носеше много радост. Това се дължи и на добрите тренировъчни условия в берлинската зала "Макс Шмелинг". Според плановете на Кале Зауерланд боксьорите за в бъдеще трябва да тренират в своите държави и да финансират треньора. При тези условия не мога да създавам добри представяния. Тогава ще напусна. Най-добрите представяния се постигат, когато тренираш боксьорите заедно в общ център", каза Вагнер, който през 2015 стана треньор на българина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички