Моментът настъпи! Първият за века мач за абсолютен световен шампион в тежка категория чука на вратата!


Моментът настъпи! Първият за века мач за абсолютен световен шампион в тежка категория чука на вратата!
Снимка: GettyImages

11624 0

Този път (почти) няма какво да се обърква. Започва бойната седмица на Тайсън Фюри и Олександър Усик, която ще кулминира в събота вечер, когато двамата световни шампиони в тежка категория се качват на ринга в Рияд, за да определят първия за века АБСОЛЮТЕН световен шампион в дивизията! 

Кога ще се бият Фюри и Усик? 

На 18.05.2024 ще станем свидетели на момент за историята, тъй като един от двамата титани ще събере 4-те най-значими пояса при свръх атлетите и ще е първият "неоспорим" (бел.ред - от английски "undisputed" шампион след Ленъкс Люис през 1999 година. 

Още: Над 6000 калории? Диетата на Тайсън Фюри преди боя с Олександър Усик не е за простосмъртни

Как можем да гледаме зрелището? 

Мачът за историята между Фюри и Усик няма да може да се гледа по телевизията в България, като ще бъде излъчен ексклузивно от стрийминг платформата DAZN (линк за абонамент тук). "Дазоун" се превърна в стожер на боксово съдържание у нас и в Европа, като и този път е подготвена фантастична галавечер и топ излъчване, с много специалисти, ексклузивни кадри и много други изненади за абонатите на компанията. 

Фюри срещу Усик само в DAZN.com

Също така - всеки, който закупи "пей-пър-вю" пакет за излъчването на супершоуто между Фюри и Усик, получава един безплатен месец за цялото съдържание, налично в dazn.com. 

Още: Ленъкс Люис изненада с прогноза за мача между Олександър Усик и Тайсън Фюри

Стрийминг гигантът има и приложение, което след регистрация може да ползвате на телефон, таблет, персонален компютър, лаптоп, телевизор или каквото и да е друго смарт устройство. 

Гледайте Усик срещу Фюри в мача за абсолютен световен шампион

Програма на бойната седмица на Фюри и Усик 

Двамата титани ще имат много задължения през следващата седмица. Последната пресконференция преди битката е в четвъртък (16.05), а кантарът - петък (17.05). Галавечерта ще започне в 18:00 часа българско време, а главното събитие се очаква след 00:00 часа. 

Още: Олександър Усик пратил съобщение до Фюри, което оставило Тайсън "без ума и дума"

Кой е последният мач за абсолютен световен шампион? 

Последният мач за абсолютната световна титла е през 1999 година между Ленъкс Люис и Ивендър Холифийлд. Интересен факт е, че двамата трябваше да се бият два пъти, за да определят кой ще държи всички пояси в бокса. 

Първо - на 13-ти март битката завършва по скандален начин с равенство, въпреки че според абсолютно всички анализатори Люис е по-добрият боец в дуела, доминирайки на ринга от самото начало. Това води до много спорове и, в крайна сметка, още един двубой. 

Последният абсолютен световен шампион при тежките е Ленкъс Люис (1999 година)

Още: Реваншът между Фюри и Усик ще бъде 5 месеца след първия сблъсък

На 13-ти ноември двамата се срещат в Невада, САЩ, където отново няма нокаут, но този път доминацията на Люис е неоспорима - 115-113; 116-112; 117-111. И в този ден британецът се превръща в последния абсолютен световен шампион в тежка категория на професионалния бокс. 

Той обаче така и не води битка за защита на званието, а от тогава насам няма боксьор, който е държал титлите на WBC, WBA и IBF. 

От 2007 година към трите федерации се присъединява и WBO, която става световно призната като една от 4-те най-важни в бокса. 

Още: Антъни Джошуа загатна кога би могъл да се бие с Тайсън Фюри

В лагера на Олександър Усик треперят преди боя с Тайсън Фюри - каква е причината?

Тайсън Фюри изненада: Страхувам се от Усик и се превръщам в негов фен!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички