Ленъкс Люис: Същото се случи и с мен, главата високо горе, Тайсън!


Ленъкс Люис: Същото се случи и с мен, главата високо горе, Тайсън!
Снимка: Getty Images/Guliver

5190 0

Легендарният боксьор Ленъкс Люис също взе отношение по темата с несправедливото равенство, с което завърши големият мач между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Както е известно, в мача от тази сутрин Фюри показа, че повече заслужава победата, въпреки че два пъти бе пращан в нокдаун. Именно на негова страна застана легендарният боец.

"Случи се и с мен и знаех, че ще се случи и с него. Всеки можеше да види кой спечели тази битка", заяви след битката роденият в Лондон Люис.

"Това съдийство на Уайлдър - Фюри ме отвежда към първия ми мач с Холифийлд. Стана ясно колко трудно е за един британец да дойде в Америка и да вземе нечий колан, това е, което ясно видяхме. Голямо "браво" на Тайсън Фюри, който никога не спира да ме учудва. Дръж главата си високо вдигната", написа Люис в Туитър.

ВИЖТЕ СЪДИЯТА, КОЙТО ОГРАБИ ЖЕСТОКО ТАЙСЪН ФЮРИ ОТ ЗАСЛУЖЕНА ПОБЕДА В САЩ

Люис имаше предвид равенството между него и Ивендър Холифийлд, след което и двамата запазиха своите пояси. Битката беше за определяне на абсолютния шампион в свръхтежка категория. Резултатът предизвика реакции между присмех и порицание в боксовия свят, тъй като превъзходството на англичанина бе явно. Решението бе толкова скандално, че се наложи три независими институции да започнат разследване поради съмнения за нередовности около мача.

Треньорът на Фюри нарече съдийското решение "грабеж". Вижте какви бяха думите му след мача тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички