Ленъкс Люис: Бивш треньор ми каза, че когато сваля килограми, Руис не е така добър


Ленъкс Люис: Бивш треньор ми каза, че когато сваля килограми, Руис не е така добър
Снимка: Getty Images/Guliver

4808 0

Британската боксова легенда Ленъкс Люис заяви, че се опасява свалените килограми да не костват победата на Анди Руис в мача-реванш срещу Антъни Джошуа. Двамата бойци се изправят един срещу друг на 7 декември в Саудитска Арабия, като мексиканецът ще влезе по-лек в този мач в сравнение с първия бой, състоял се в Ню Йорк.

"Разговарях с бившия треньор на Руис - Фреди Роуч, и той ми каза, че когато Анди сваля килограми, не е така добър. Бих казал, че ако отслабне, ще стане по-бърз, но все пак ще може да нанася удари. Мани (Емануел Стюард) ме попита в спаринг колко тежа. Когато му казах, че тежа 109 кг, той ми заяви да сваля няколко. Паднах до 107, а той каза, че изглеждам по-добре. Видя го отстрани. Аз се чувствах много по-добре", заяви Люис, цитиран от vringe.com.

Запитан дали дори няколко килограма имат значение, британецът заяви: "Да, точно така е. Това не променя твоя стил, не подобрява сцеплението. Ти можеш да си в по-добра форма, но ударите все още ти влияят. Може би не се уморяваш толкова бързо, когато допускаш удари. Нивото на енергията ти пада по-бавно, не толкова бързо". А как се промени тялото на Руис в подготвоката за реванша вижте в този материал.

Дали непобедимият доскоро британец ще се върне на върха в световния бокс, или мексиканската сензация ще затвърди своята доминация, ще разберем в събота, а вие може да следите НА ЖИВО Антъни Джошуа - Анди Руис в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички