Кубрат Пулев потвърди за бой с Джошуа и кога ще се проведе


Кубрат Пулев потвърди за бой с Джошуа и кога ще се проведе
Снимка: Instagram

12978 0

Най-добрият боксьор в тежка категория Кубрат Пулев потвърди, че ще има бой с Антъни Джошуа и то ще е през април следващата година, но се очаква потвърждение, като скоро трябва има и официално потвърждение.

"Мачът с Джошуа ще е през април. Просто остава да се разберем кога. Готов съм и ще донеса световната титла в България", заяви Кобрата след победата на Тервел Пулев в Пловдив.

Още преди британският боксьор да си върне 4-те титли след победата си в 12 рунда срещу Анди Руис на 7 декември в Саудитска Арабия, IBF постанови задължителната защита да се проведе до 31 май 2020 година. Световната боксова организация /WBO/ обаче също настоява Джошуа да защитава тази титла срещу претендента Олександър Усик в рамките на 180 дни. Сред вариантите е Джошуа да оваканти едната титла.

Ако реши да е тази на IBF, Кубрат ще се бие за овакантения пояс срещу следващия в ранглистата - поляка Адам Ковнацки. Другата възможност е двете федерации да се разберат коя защита да бъде първа. По-рано тази седмица самият Джошуа  се изказа ласкаво за Кобрата, като заяви, че аматьорският бокс е дал страхотна боксова основа на българина. Вижте думите му в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички