Кубрат Пулев - Игор Шевадзуцкий по ТВ: Къде да гледаме двубоя на Кобрата?


Кубрат Пулев - Игор Шевадзуцкий по ТВ: Къде да гледаме двубоя на Кобрата?
Снимка: Lap.bg

13115 0

Тази вечер (30 март) звездата в професионалния ни бокс Кубрат Пулев отново ще се бие пред родна публика - 6 години след последния си двубой в София. Кобрата ще има за съперник украинеца Игор Шевадзуцкий, който откликна на поканата за битка само 1 седмица по-рано.

Кубрат трябваше да се изправи срещу Махмуд Чар в бой за световната титла, но контузия на германеца го спря. Очаква се все пак този двубой да се проведе през есента. Нещо, което беше заявено и от двамата боксьори. Самият Чар е в столицата ни и се очаква да наблюдава на живо битката на българина.

Кобрата обеща да зарадва българската публика

Сблъсъкът ще бъде първи за Кобрата на родна земя от 2018-а година, когато той победи Хюи Фюри с единодушно съдийско решение след пълни 12 рунда. През декември Кубрат победи Анджей Вавжик в последния си мач в САЩ, като след мача стана ясно, че българинът е страдал от вирусно заболяване, което едва не е провалило двубоя.

Кубрат Пулев с мач на родна земя!

Украинското предизвикателство пред Пулев не се очертава да бъде никак лесно. Двамата ще се бият за интернационалната титла на WBA. Игор е с 11 победи и 1 поражение на професионалния ринг, като единствената му загуба идва срещу голямо име в бокса. На 22 април 2023 година Игор Шевадзуцкий се изправи срещу Мартин Баколи в сблъсък при най-тежките в Полша, но загуби битката. Освен това последният му мач бе през февруари, което подсказва, че е в отлична форма.

Зала "Арена София", която дълго време бе позната като "Арена Армеец", ще приеме големия спектакъл. На ринга ще се боксира и по-малкият брат на Кобрата - Тервел, който ще се изправи срещу камерунеца Роли Ламбърт Фогоум.

В колко часа е сблъсъкът на Кубрат Пулев?

Цялата боксова галавечер, ще стартира в 19 часа, като от 22 часа се очаква да са битките на братя Пулеви. Пръв на ринга ще излезе по-малкият - Тервел, а веднага след него е гвоздеят в програмата - Кобрата срещу Игор.

Къде може да се гледат битките?

Галавечерта ще бъде предавана пряко в ефира на BTV Action - точно от 19 часа. А два часа по-късно битките на Тервел и Кубрат ще бъдат пуснати и по bTV. Всичко най-интересно около боксовото събитие ще може да следите в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички