Кубрат е наясно с двама от спаринг партньорите си


Кубрат е наясно с двама от спаринг партньорите си
Снимка: Guliver/GettyImages

2544 0

Кубрат Пулев не е притеснен от факта, че бившият европейски шампион Роберт Хелениус ще е един от спаринг партньорите на Антъни Джошуа по време на подготовката му за мача с българина на 28 октомври в Кардиф. Шведският боксьор, известен с прякора “Скандинавския кошмар”, бе съотборник на Кобрата в “Зауерланд”, но в края на октомври 2013 година се раздели с германската промоутърска компания.

"Нямам нищо против Хелениус да помага на Джошуа. Надявам се да му свърши работа", заяви Кубрат Пулев пред "Тема Спорт".

Високият точно 2 метра 33-годишен Роберт Хелениус, който има и финландско гражданство, е с баланс 25-1, като 16 от победите му са с нокаут. Шведът записа първа загуба в кариерата си през април 2016 година, след като беше нокаутиран в шестия рунд в елиминаторен двубой на WBC от коравия френски здравеняк Йоан Дюопа. Победата осигури на Дюопа вакантната “ сребърна “ титла на WBC в тежка категория.

Кобрата вече има яснота по въпроса с кого ще тренира до мача за световните титли на WBA, IBF и IBO. “Добри спаринг партньори ще имам. Двама вече са ясни и започвам и аз да правя спаринги. Сигурен съм, че ще се подготвя максимално добре и това ще си проличи след месец и половина”, добави Пулев.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички