Кой е Джоузеф Паркър и какви са неговите успехи в бокса?


Кой е Джоузеф Паркър  и какви са неговите успехи в бокса?
Снимка: Getty Images/Gulliver

4919 0

Шампионът на Световната боксова организация (WBO) в тежка категория Джоузеф Паркър излиза на ринга срещу шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа по пътя към голяма обединителна среща за званието "абсолютен шампион". Двубоят между двамата е в Кардиф на 31 март, събота. 

След дълги месеци на преговори между двата лагера, тази седмица Паркър ще има възможността да добави още три колана в колекцията си. Очакванията са след тази среща победителят да се бие с Дионтей Уайлдър, който има четвъртия колан в тежката категория. 

Кой е Джоузеф Паркър?

Той е роден в Южен Оукланд през 1992 година. Като аматьор представлява Нова Зеландия на Игрите на Британската общност през 2010 година, но не успява да се класира за Олимпиадата в Лондон. Откакто се състезава на професионално ниво и постигнал голяма част от родна земя. 

Какъв е неговият рекорд?

Паркър започва да се състезава на професионално ниво през 2012 година и оттогава е непобеден. 18 от 24-те му победи са дошли с нокаут, а останалите 6 със съдийско решение. През декември 2016 година той спечели титлата на WBO след победа срещу Анди Руиз. Последната му битка бе през септември миналата година, побеждавайки с мнозинство в Манчестър Хюи Фюри. Той е първият боксьор в тежка категория от Нова Зеландия, който печели голяма титла. 

На 31-и март вечерта може да следите боксовия спектакъл Антъни Джошуа - Джоузеф Паркър НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички