Канело Алварес с положителна проба за кленбутерол след консумация на месо


Канело Алварес с положителна проба за кленбутерол след консумация на месо
Снимка: Guliver/GettyImages

2805 0

Саул "Канело" Алварес е дал положителна допинг проба за веществото кленбутерол, което според екипа му е попаднала в кръвта на боксьора след консумация на обработено месо. Щабът на Канело веднага е уведомил е Спортната комисия на Невада, както и промоутърът на Генади Головкин. Алварес и Головкин ще се изправят един срещу друг на 5 май в реванш на мача им от миналата година, който завърши с равенство при спорни обстоятелства.

Направените допълнителни изследвания на пробата са показали сходство с данните, които излизат при консумация на обработено месо. Това не е първият подобен случай в Мексико, като през 2011-та година петима футболисти от националния отбор на страната дадоха положителни проби за кленбутерол, но в последствие бяха изчистени от УАДА. От щаба на Канело обявих, че той веднага ще се премести в САЩ за остатъка от подготовката си за мача, за да избегне нов подобен случай.

"Аз съм атлет, който уважава спорта и случилото се ме изненадва. Подобно нещо никога не ми се е случвало. Ще направя всички нужни тестове, за да бъде изяснена тази срамна ситуация. Вярвам, че в крайна сметка истината ще победи", сподели Канело.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички