Каква е причината Джошуа да прибере 6 пъти по-голяма сума от Руис за реванша?


Каква е причината Джошуа да прибере 6 пъти по-голяма сума от Руис за реванша?
Снимка: Getty Images/Gulliver

8780 0

Антъни Джошуа е на път да се превърне в британския боксьор, спечелил най-много пари от една среща. Това ще се при реванша срещу Анди Руис в Саудитска Арабия. Любопитно е, че защитаващият титлите си мексиканец ще прибере над 6 пъти по-малко от претендента.

Британецът ще вземе 66 милиона паунда за толкова желания и от самия него реванш. Шокиращото в случая е, че шампионът в тежка категория ще прибере само 10 милиона паунда, като дори и тази сума не е сигурна, защото трябва да бъде "спазарена" от засега плануваните 7 милиона паунда.

Въпросът е защо има толкова голяма разлика в сумите? Причината е в договора, който е подписан още преди първия бой. В него освен наградните фондове, е ясно, че е имало незабавна клауза за реванш, която да се активира веднага след първата среща, както и се случи. 6 месеца след нея двамата отново излизат на ринга. Вие може да следите Антъни Джошуа - Анди Руис НА ЖИВО в SportLive.bg.

Междувременно боксова легенда посочи каква огромна грешка е направил Руис и именно тя ще го провали срещу Джошуа - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички