Как правилно да изберем боксови ръкавици и боксова круша?


Как правилно да изберем боксови ръкавици и боксова круша?

512 0

Боксът е най-добрата тренировка за цялото тяло. При този спорт се изисква високо ниво на атлетична способност: сила, бързина, пъргавина, добра координация, издръжливост и точност.

Освен че тренирате различни мускулни групи, по време на тренировката Вие може да излеете цялата си енергия и да се отървете от ненужния стрес.

Не се притеснявайте, ако нямате спаринг партньор! Може да тренирате бокс и в дома си, по всяко време. Нужно е желание, мотивация и добра кожена боксова круша, разбира се!

 

Как да изберете подходящ боксов чувал?

Боксовият чувал е нужен, когато искате да се подготвите за двубой или просто имате желание да тренирате бокс у дома. Не пренебрегвайте този избор, защото от него зависят резултатите, които ще постигнете!

Най-голямото предимство е, че боксовата круша може да се монтира навсякъде. Винаги когато имате свободно време, може да се отдадете на една страхотна кардио и силова тренировка.

Най-разпространени са боксовите круши от кожа, които са изключително здрави и издръжливи, а монтирането им е много лесно. Различните модели се различават по цвят, големина, теглото и някои допълнителни характеристики.

Разбира се, трябва да се обърне внимание и на теглото на чувала. Експертите препоръчват той да тежи на половината на собственото ни тегло.

Важен е и пълнежът на боксовата круша, защото той определя съпротивлението, което оказва. Най-често срещаните материали за напълване са изрезки кожа, гума текстил, комбинация между тях и дори дунапрен.
В зависимост от това, къде ще бъде поставена боксовата круша, трябва да изберете подходящ начин на закрепване. Предлагат се модели, които се монтират директно на тавана, както и такива, които са с фиксиране с вериги и на стойка.

Ако ще използвате боксовия чувал в домашни условия, неговите размери трябва да са не повече от 140-150 см.

Никога не тренирайте без боксови ръкавици! Рискувате сериозно да нараните както себе си, така и своя спаринг партньор.

Направете правилен избор на боксови ръкавици от sportensklad.bg според начина, по който възнамерявате да ги използвате. Моделите се различават по дизайн, тегло и материала, от който са изработени. Ако не направите правилен избор, можете да повредите ръкавиците и дори да нараните себе си или противника си.

Какъв размер да изберете?

Размерът на боксовите ръкавици е едно от нещата, на които трябва да обърнете внимание. Важно е да не са твърде стегнати или свободни, а да прилягат добре на ръцете Ви. Боксовите ръкавици могат да се регулират с помощта на накитници. Те не само защитават ставите ви от наранявания и рани, но и запълват пространството вътре в ръкавиците за по-голямо удобство.

Ръкавиците за начинаещи могат да се намерят в класически размер S, M, L, XL. Професионалните боксьори обикновено използват ръкавици, които могат да се използват в два размера (обикновено S / M и L / XL), с различни дизайни за мъже и жени.

Какво трябва да е тяхното тегло?

Освен размера, трябва внимателно да обмислите и теглото на боксовите ръкавици.

То може да варира в зависимост от вида на тренировката, за която се използват, както и според Вашите килограми.

 

Препоръчително тегло на боксовите ръкавици, според теглото на спортуващия:

 

над 79 кг - 0,45 кг

67 - 79 кг – 0,40 кг

60 - 67 кг - 0,34 кг

48 - 60 кг - 0,28 кг

под 47 кг - 0,22 кг

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от SL коментира


Живко, от паралелната реалност, която липсва на Левски

Левски отпадна на полуфиналите за Купата от Локомотив Пловдив, но това бързо остана зад полезрението на „сините“...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама