Ясни са - и съперникът, и залогът: Тервел Пулев се бие за пояс срещу корав сънародник на Нгану


Ясни са - и съперникът, и залогът: Тервел Пулев се бие за пояс срещу корав сънародник на Нгану
Снимка: Lubomir Asenov / LAP.bg

1350 0

Ясен е съперникът на Тервел Пулев за боксовата галавечер, която ще се състои в "Арена София" на 30 март. Както е известно, тогава основното събитие ще бъде сблъсъкът между по-големият му брат Кубрат и Махмуд Чар - в спор за регулярната световна титла на WBA.

Тервел Пулев се бие за пояс в София - среща корав сънародник на Нгану

Тервел Пулев ще се бие на галата на Кобрата и Чар

Оказва се, че Тервел също ще се бие за пояс. Той ще влезе в пряк спор за интерконтиненталната титла в полутежка категория на WBA, съобщиха колегите от "бТВ".

Изданието посочи и неговият съперник. Става въпрос за сънародника на Франсис Нгану - Роли Ламбърт Фогоум от Камерун. Той е на 34 години и има 16 победи (12 от които с нокаут) на професионалния ринг. Освен тях е допуснал и две поражения по точки, както и едно равенство.

Той губи последния си двубой - на 26 август 2023 година, от Жаоксин Жан - по точки. И другото му поражение (през 2019 година от Феодор Гуреев) също е по точки, като никога до този момент не е бил нокаутиран. Роли Ламбърт Фогоум прави своя професионален дебют през 2014 година.

Тервел Пулев пък е професионалист от 2016 година. За последно той се би през декември миналата година, когато победи Дионардо Майнър. В професионалната си кариера българинът има 18 успеха (14 след нокаут) и едно поражение по точки от Сергей Ковальов (през май 2022 година). Съвсем наскоро той коментира галавечерта - вижте какво сподели Тервел Пулев за битката на Кубрат срещу Махмуд Чар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички