Изненада: Допингираният Милър няма да бъде наказан?


Изненада: Допингираният Милър няма да бъде наказан?
Снимка: Getty Images/Guliver

1900 0

Боксьорът в тежка категория Джарел Милър, който бе хванат с допинг на 3 пъти, може и да избегне наказание. Той трябваше да се бие с Антъни Джошуа на 1 юни, но в крайна сметка боят пропадна и AJ си търси нов съперник.

30-годишният американец ще се възползва от странна „вратичка” в правилника, която ще му помогне да се размине с фиксиран период извън спорта заради редицата провинения, които сам призна. Миналата седмица Голямото бебе записа безпрецедентен хеттрик, след като бяха разкрити резултатите на три негови допинг теста, които разкриха наличието на забранени вещества като GW1516, HGH и ЕPO.

Възможността пред Голямото бебе се откри заради изтеклия му лиценз в Ню Йорк. Това отваря вратичка за 30-годишния боец, която гласи, че ако той няма боксов лиценз, няма как да бъде наказван, тъй като не се е водил активен състезател. Това е така, тъй като в САЩ се налага да се лицензираш във всеки щат и така липсва една централизирана асоциация, която да се грижи за всички боксьори, а само тези в отделните щатове. Ако се окаже, че Милър е имал активен лиценз и в друга страна или щат, то той няма как да избегне санкция, с която биха спрели правата му за доста дълго време.

А кога се очаква да стане съперникът на Джошуа за двубоя в началото на юни - вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички