Гоцев: Аръм иска Кубрат да се бие през юни в САЩ


Гоцев: Аръм иска Кубрат да се бие през юни в САЩ
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2200 0

Боксовият мениджър Ивайло Гоцев говори за плановете на Кубрат Пулев и кога отново може да се качи на ринга. Освен това не отхвърли възможността и той някой ден да се бие в Африка, където в петък има мач брат му - Тервел.

"Винаги съм искал някой ден да направим мач "Ръмбъл ин дъ джънгъл II" (б.а. - оригиналната битка между Мохамед Али и Джордж Форман през 1974 г. в Киншаса е смятана за един от най-великите боксови двубои в историята). С Дон Кинг е трудно да се стигне до сделка. Африка е хубав континент за бизнес. Има 1.35 милиарда жители. Излизат много силни боксови кадри. Разполагат с големи стадиони. Защо да не направим подобно огромно събитие. Танзания е добра дестинация", заяви Гоцев пред "България днес".

"Кобрата със сигурност иска да продължи. Изпитва доста силно желание. Чувства, че не показа най-доброто от себе си срещу Джошуа. Говорихме с промоутъра Боб Аръм. Той иска Кубрат да се бие през юни в САЩ. Проблемите с паспорта са оправени след недоразумението, което беше решено. Има работна виза. Кубрат ще реши кога и къде ще се бие, за да си върне най-силната форма.

Аръм е подходящият партньор. Стои със силната американска телевизия ESPN. Има много възможности за Кобрата. След мача на Тайсън Фюри и Джошуа титлите вероятно ще останат при Фюри. Те няма да се задържат. Ще има много задължителни защити към претендентите от четирите версии и вероятно ще се наложи да ги оваканти. Няма да се знае кой срещу кого ще излезе за поясите. В тежка категория могат да се очакват изненади", допълни още той и се върна към двубоя с Джошуа, както и факта, че Кобрата мина през коронавируса малко преди срещата.

" Кубрат беше на 60% от силите си след коронавирус. Той взе решението. Подкрепих го. Вирусът афектира белите дробове, за които трябва пълен капацитет и кардио, когато играеш 12-рундов мач. Не искам това да звучи като извинение, но е факт. Той чакаше три години тази среща. Нямаше как да я откаже на финала. Беше наясно, че трети шанс срещу Джошуа няма да има. Не беше никак лесно да стигнем до тази битка. Антъни направи много опити да откаже срещата. Устояхме, но ето че изскочи малшанс заради заразата. Кубрат излезе и се би. Знаем резултата, но в момента има огромното желание да се завърне. Той решава кога и къде".

А кой елемент, според Тервел Пулев, е коствал победата на Кубрат срещу Джошуа - четете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички