Флойд Мейуедър се завръща на ринга, за да се бие с известен ютубър


Флойд Мейуедър се завръща на ринга, за да се бие с известен ютубър
Снимка: Getty Images/Guliver

1596 0

Флойд Мейуедър ще се завърне на ринга през февруари, за да се изправи срещу абсолютен аматьор - ютубъра Логaн Пол. 43-годишният Мейуедър обяви битката, която ще се проведе на 20 февруари, чрез публикация в Instagram в неделя.

Въпреки че 25-годишният Пол е по-млад с близо две десетилетия на опонента си, той едва ли ще създаде проблеми на човек, който се оттегли от професионалния бокс непобеден с рекорда от 50-0. Все още не е ясно мястото, където ще се проведе двубоя, както и не бяха съобщени други детайли около мача.

И двамата може да се похвалят с доста доходоносни битки в миналото си. Смята се, че Мейуедър е спечелил повече от 100 милиона долара от битката си със звездата на UFC Конор Макгрегър през 2017 г. и 9 милиона долара срещу японския кикбоксьор Теншин Насукава през 2018 г. Пол, междувременно, има мач на ринга срещу своя колега ютубър - KSI, който той загуби. И двамата мъже спечелиха милиони долари от битката. 43-годишният Флойд не е имал сериозен боксов мач от двубоя си с Андре Берто през 2015 – същата година, в която се би на ринга и с филипинската легенда Мани Пакиао.

Любопитен факт е, че Пол сериозно си навлече гнева на милиони потребители преди няколко години, като бе сериозно разкритикуван сериозно за портфолиото си в YouTube, след като публикува видео на жертва на самоубийство в Япония. Видеото, заснето в гората Аокигахара, принуди YouTube да прекъсне някои бизнес взаимоотношения с Пол.

Преди време се появиха информации, че Флойд Мейуедър ще закупи футболен клуб от Висшата лига със 120-годишна история (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички