Дионтей Уайлдър се завръща на ринга срещу бивш световен шампион


Дионтей Уайлдър се завръща на ринга срещу бивш световен шампион
Снимка: Guliver/GettyImages

10031 0

Американският боксьор Дионтей Уайлдър е получил предложение да се боксира срещу бившия световен шампион в тежка категория Джоузеф Паркър. Уайлдър, който загуби шампионския си пояс на WBC след трилогията с Тайсън Фюри, може отново да се качи на ринга.

Съвсем наскоро Уайлдър призна, че може да се откаже от бокса. Според него, той е постигнал всичко в бокса и е със смесени чувства дали иска да продължи да се боксира, или да започне да се занимава с други дейности. Мач срещу Паркър обаче може да "възроди" кариерата му.

Промоутърът на Паркър - Дейвид Хигинс, вярва, че такъв мач може да се състои. "Намирам се в САЩ, а Джоузеф Паркър ми даде знак, че иска да стори това, което направи Тайсън Фюри - да отиде в Америка и да бие американци", каза Хигинс, намеквайки за мач с Уайлдър.

"Не много британци са правили това. Джоузеф ми каза, че е готов да се боксира срещу всяко едно от големите имена и високо ранкираните американци. Той е отворен към мачове с Дионтей Уайлдър, Луис Ортис, Анди Руис, Майкъл Хънтър", добави Хигинс.

Бившият световен шампион Анди Руис също поиска да се бие с Дионтей Уайлдър (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички