Целувка, танци, бой в публиката и победа за Тайсън Фюри


Целувка, танци, бой в публиката и победа за Тайсън Фюри
Снимка: Guliver/GettyImages

17577 0

Непобеденият боксьор в тежка категория Тайсън Фюри се завърна на професионалния ринг точно по начина, по който всички очакваха - с победа в скучен откъм боксови качества двубой. Сефер Сефери се отказа след края на 4-ия рунд, но двубоят определено беше интересен, макар и не за боксовите си качества. 

Битката започна с "целувка" между Фюри и Сефери, а още в първия рунд "Краля на ромите" показа неуважение към съперника - на няколко пъти той откровено му се подигра и след това дори потанцува на ринга.

В рунд №2 пък очевидно заради скуката в центъра на залата няколко души в залата се сбиха помежду си, а Фюри беше далеч по-зинтересован от случващото се там. Най-накрая в рунд №4 Сефери нанесе удар с кука с дясната ръка и това разгневи Фюри. До края на рунда той му нанесе много тежки удари и няколко ъперкъти, а това отказа Сефери да се появи на ринга за рунд №5.

Това беше 26-а победа за Фюри на професионалния ринг, но беше видно, че му предстои много работа, за да достигне нивото, на което някога беше. Още през август той ще се бие отново, като ще е част от галавечер на 18-и август в Белфаст.

Рунд №1

Първият от 10-те рунда започна с малко шоу за феновете, направено от Тайсън Фюри, но дори нямаше опит за удар в първите 40 секунди, а след това Фюри се опита да осъществи първа атака. В същото време Сефери пробва 2-3 атаки, но разликата в ръста не помогаше на албанеца. Двамата изглеждаха все едно се бият по приятелски, след като Фюри на три пъти свали гарда си и очевидно се забавляваше на ринга, подигравайки се на съперника си. Сефери обаче също не отстъпваше, опитвайки се да удари съперника. Първият рунд завърши с неуспешен опит за ъперкът на Фюри.

Рунд №2

Най-накрая в средата на втория рунд двамата се вкопчиха в малко по-здрава битка. Сефери се опита с бързо движение да се добере до Фюри, но така и не успяваше. Вместо това на два пъти английският боксьор нанесе тежки удари.

За разлика от битката на ринга, тази в залата беше далеч по-интересна, след като няколко фена се сбиха в първите редове:

Рунд №3

Отново нищо интересно на ринга.

Рунд №4

В 4-ата чааст Сефери нанесе тежка дясна кука в лието на Фюри и най-накрая бившият шампион в тежка категория започна да внимава повече в случващото се на ринга. Минута и 30 преди края Фюри нанесе първата си сериозна серия, но Сефери успя да контрира по-опасните удари в серията.

Атаките на Фюри продължиха, като на няколко пъти Сефери едва влезе в клинч. С няколко крошета и прави удари Сефери беше допълнтелно разколебан в движението си и вече не успяваше да бяга по ринга. Частта завърши с мощен уперкът на Фюри.

Рунд №5

Този рунд така и не започна, след като Сефери се отказа точно преди да излезе на ринга.

Ето как Тайсън Фюри се появи в залата в Манчестър:

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Легендарният боксьор, който сложи край на доминацията на Владимир Кличко през 2015 година, се завръща на ринга след пауза от 924 дни. След немислимия успех над украинеца Фюри изпадна в сериозна дупка, качи много килограми и сензационно се отказа от реванша срещу Кличко през 2016 година. Оттогава насам той се отказа от бокса два пъти, беше уличен в употреба на наркотици, а освен това сам призна, че се бори с депресия и изобщо не иска да чува за кариерата си в бокса.

В последните месеци обаче съума да се справи с проблемите и тренира здраво за завръщането си на ринга. Той е далеч от добрата си форма, но въпреки това предприе риска и се завръща на ринга, макар и не напълно готов. Целта му е една - да натрупа достатъчно мачове и форма, за да може да се изправи срещу Антъни Джошуа. До момента той няма нито едно поражение в 25 мача, като 18 пъти е побеждавал с нокаут.

Неговия съперник - Сефери е побеждаван само веднъж в кариерата си - през миналата година от Мануел Чар, когато албанецът се опита да се бие за една от титлите в световната тежка категория. В по-леката категория той е непобеден, а в кариерата си има 23 победи, от които 21 са с нокаут.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички