Браво! Станимира Петрова донесе първо злато за България от Европейските игри


Браво! Станимира Петрова донесе първо злато за България от Европейските игри
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1708 0

Станимира Петрова донесе първо злато за България от Европейските игри в Краков, Полша. Тя триумфира по категоричен начин срещу Ленуца Перижок от Румъния.

Българката получи 5 от 5 съдийски гласа и така завоюва титлата на най-важния турнир преди Олимпийските игри в Париж догодина. Петрова спечели всичките си четири мача в надпреварата при дамите в категория до 54 кг., за да се окичи със златото.

За Петрова това е втора титла от континенталната олимпиада след игрите в Минск'19. Тя е и световна шампионка от 2014 г. и двукратна европейска шампионка от 2016 и 2018 г.

В неделя следобед предстоят още два финала с българско участие. На ринга в Нови Тарг за титла ще играят Светлана Каменова и Хавиер Ибанес.

Благодарение на тримата си финалисти България дели второ място по брой участници в мачовете за златен медал в боксовия турнир на континенталната олимпиада. С повече представители е само Франция (5), а колкото нас имат също Ирландия и Турция. А боксовите ни национали се целят в рекорд за Олимпиадата в Париж

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички