Антъни Джошуа: Пулев се бие за покойния си баща, семейството и родината


Антъни Джошуа: Пулев се бие за покойния си баща, семейството и родината
Снимка: Gulliver/Getty Images

27355 0

Почти два месеца след боксовия сблъсък между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев за световния връх в тежка категория мачът продължава да буди интерес. В последните дни излезе нов документален филм, в който попадат кадри "зад кулисите", непоказвани на публиката до момента.

В 17-минутния филм Джошуа говори за мача си с Кубрат и за това какво е мнението му за българина. Двамата имаха сериозни конфронтации преди срещата, но се оказва, че само една част от тях са били показани на публиката. Въпреки това Ей Джей запазва уважението си към Пулев и разбира напълно мотивацията му да се боксира.

"Той се бие за семейството си, за покойния си баща, за хората в страната му. И аз знам, че това е силна мотивация. Уважавам това. Освен това върху него нямаше напрежение - аз можех да загубя титлите си, при това в края на най-странната година, в която всеки те гледа под лупа и очаква от теб нещо положително", споделя Джошуа във филма.

"Той не е случаен, печелил е европейска титла, има доста постижения и бе побеждаван само веднъж, при това от Кличко. Аз знаех, че той е сериозен съперник. Не е някаква YouTube сензация или световна суперзвезда, просто е добър боксьор", добавя още той.

Джошуа обаче подчертава, че Пулев се е променил много от първата им среща през 2017-а, когато трябваше да се боксират, до края на 2020-а, когато се състоя мачът между двамата. Според Ей Джей Пулев е бил много по-тих и смирен при първата им среща, когато все още британецът беше непобеден, но при срещите им през 2020-а се е държал надменно.

А каква е била причината Антъни Джошуа да не прегърне Кубрат Пулев след мача - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички